Huvudmeny
Barn som leker

2015-01-21 08:29

Förskollärarutbildningen i Borås firar 50 år


När förskollärarutbildningen i Borås fyller 50 år slår högskolan på stort med en serie arrangemang. Under 2015 kommer bland annat barnen i förskolan bjudas in till firande och en jubileumsbok ser dagens ljus.

Som en del av programmet anordnar Högskolan i Borås Barnens dag den 21 maj. En dag då stadens förskolor bjuds in för att utforska och upptäcka tillsammans med sina förskollärare och blivande pedagogiska proffs vid Högskolan i Borås.

Samtidigt görs samma sak vid Campus Varberg där Högskolan i Borås också bedriver förskollärarutbildning, varpå Varbergs förskolor bjuds in.  

– Förskolorna kan förvänta sig en inbjudan inom kort och vi hoppas såklart att det ska finnas ett stort intresse för det här, säger Irene Arvidsson, biträdande prefekt för lärarutbildningarna och övergripande ansvarig för jubileumsåret.

Bok om utbildningen
För att ytterligare uppmärksamma 50-åringen släpps en jubileumsbok i september. Boken är författad av Birgitta Davidsson, Anngerd Lönn Svensson, Camilla Carlsson, Marie Lundgren, Christina Rask Svensson, Lena Tyrén, Irene Arvidsson och Nina Rapinoja Johansson.

– Dels är det en redogörelse för utbildningens utveckling men också personliga berättelser om hur det var att studera här vid de olika tidpunkterna, säger Irene Arvidsson som själv författat kapitlet om 70-talet.

Under året kommer även ett antal föreläsningar hållas med fokus på forskning om yrkesrollsrollen som förskollärare, synen på barn och ämnesinnehållet i förskolan. 

Program för jubileumsfirandet

Text: Rebecca Lindholm

Foto: Peter Andersson, Mimbild