Huvudmeny

2015-01-22 16:58

Josefin minglade med modeeliten


Hallå där Josefin Runquist, modedesignstudent som förra fredagen 16 januari tog emot årets hederspris för Textilhögskolan på ELLE-galan.

Josefin Runquist och Clemens Thornquist med prisetBerätta. Hur var galan?

– Surrealistisk. Det är en värld man aldrig är i annars som man för en kväll fick ta del av. Det kändes som en bubbla.

När du tog emot priset tillsammans med Clemens Thornquist som är professor i modedesign höll du ett tal. Hur kändes det?

– Jag var jättenervös innan och när de ropade upp vårt pris fick jag lite blackout. Men väl på scen så kändes det så kul att Textilhögskolan hade vunnit så då försvann nervositeten.

Vad hade du på dig?

– Jag hade vita byxor och en vit klänning från min senaste kollektion. ELLEs tidigare chefredaktör gav mig komplimanger för klänningen vilket kändes stort.

Vilka träffade du under kvällen?

– Jag pratade med Alice Bah Kuhnke, som dessutom delade ut priset till oss. Hon är väldigt imponerad av högskolan och hur vi arbetar med hållbarhet i våra utbildningar. Jag pratade också med Dagmar-systrarna som vann pris som årets designer. De ville gärna komma till Textilhögskolan och föreläsa! Jag hängde stor del av kvällen med Randa Saome från Altewaisaome som presenterade mig för massa folk. Dessutom klubbdansade jag med Cia Jansson, ELLEs chefredaktör.

Vad tycker du att priset betyder för Textilhögskolan?

 – Att Textilhögskolan ligger i Borås har sina fördelar eftersom Borås är en känd textilstad. Men jag har samtidigt känslan att Borås kan kännas främmande för en del personer som vill börja studera.  Priset visar på hög kvalitet och sätter oss mer på kartan, vilket i sin tur kommer leda till fler sökande och ännu ambitiösare och textilintresserade studenter.

Josefins egna bilder från kvällen

Text: Therese Rosenblad
Foto: Josefin Runquist