Huvudmeny
Anita Eklöf, IKT pedagog

2015-01-13 09:16

Kom igång med PING PONG


Nu är det dags att anmäla sig till vårens PING PONG-kurs som leds av Anita Eklöf, IKT-pedagog på CLU – Centrum för lärande och undervisning. Kursen riktar sig till alla. Vare sig man är nybörjare eller bara vill repetera och damma av sina gamla kunskaper litegrann kommer du att ha nytta av kursen. Kursen består av två tillfällen, under två förmiddagar 27 februari och 13 mars.

Hallå där, Anita Eklöf…


Vad är egentligen PING PONG för något?

– Det är Högskolan i Borås gemensamma webbaserade lärplattform som används av både studenter, lärare och övrig personal.

Vad får man lära sig i grundkursen?

– Syftet med grundkursen är att få lära sig att utnyttja PING PONG på ett bra och pedagogiskt sätt. Kursen tar upp grundläggande funktioner och deltagarna får arbeta praktiskt med olika uppgifter. Alla som deltar kommer att få en egen testkurs där de är lärare och de kommer också att få prova på att själv vara student i en kollegas kurs för att upplevelsen ska bli så verklighetstrogen som möjligt. Testkurserna får man behålla även efter kursen.

Nämn något konkret moment som du går igenom på kursen

– Vi kommer att arbeta med att skapa innehållssidor och hur man fyller dem med länkar, text och bilder. Här kikar vi också på hur studenterna kan jobba med dessa sidor. Du får dessutom lära dig hur du skapar och sammanställer enkäter och kursutvärderingar samt hur man gör när man vill kopiera och återanvända material från tidigare kurser, vilket brukar vara väldigt användbart. Många har också frågor kring mål och framsteg, statistikverktyget och hur man går tillväga när man skapar inlämningsuppgifter och rättar studenternas arbeten. Detta och mycket annat matnyttigt kommer vi också att gå igenom under dessa dagar.

Får man något studiematerial?

– Ja du kommer att få en guide som heter Kom igång med PING PONG – Manual för lärare. Den är framtagen specifikt för Högskolan i Borås.

Kan man gå kursen flera gånger?

– Ja, absolut. Känner du att du har glömt och vill fräscha upp dina kunskaper är du välkommen att gå den igen.

Till sist: Har du något tips att ge till den som är ny och ska börja använda PING PONG för första gången?

– Börja prova. Var inte rädd för att testa de olika funktionerna. Genom övning kommer färdighet.

 Anmäl dig till Ping Pong-kurs, grundnivå här. Sista anmälan är den 18 februari.

Text och foto: Turid Oom