Huvudmeny

2015-01-20 15:00

Snart dags för STARK-dagen 2015


Den 29 januari arrangerar Högskolan i Borås sin årliga arbetsmarknadsdag STARK. Missa inte chansen att möta dina framtida arbetsgivare bland alla utställarna under dagen. Se filmklipp från förra årets mässa.

Under STARK-dagen besöker ett nittiotal utställare högskolan för att träffa studenter från utbildningar inom biblioteks- och informationsvetenskap, ekonomi, IT, vård, teknik samt mode och textil. Dessa studenter får möjligheten att träffa sina framtida arbetsgivare och diskutera, fråga, lämna cv:n och öva på att nätverka.

Bland utställarna finns intressegrupper och aktörer från både den privata och den offentliga sektorn.

– Nytt för i år är att Linköpings kommun söker nyutexaminerade bibliotekarier till sina skolbibliotek. Efter förra årets första omgång av traineeprogrammet har tre bibliotekarier från Högskolan i Borås erbjudits fasta anställningar som skolbibliotekarier i Linköpings kommun. Ett roligt och givande sätt att få jobb, berättar Fredrik Ros som är projektledare för STARK-dagen.

STARK-dagen är också en möjlighet för studenter att hitta extrajobb under sin studietid, en praktikplats eller en aktör som kan bidra med ett uppdrag eller ämne för studentens uppsats/examensarbete.

Dagen anordnas i samarbete med Studentkåren i Borås.

Läs mer

Information om vad STARK-dagen är och vilka som ställer ut på mässan i år.

Läs mer om Linköpings kommuns traineeprogram för skolbibliotekarier.