Huvudmeny

2015-01-15 11:46

Textilstudenter utvalda till ”Young Designers” på Formexmässan


Deras inredning hjälper kvinnor i Indien ur prostitution. Nu har de två textilstudenterna från Textilhögskolan blivit utvalda att ställa ut på Formexmässans avdelning Young Designers. Missa inte deras spännande inredning i monter B13:50 den 14-17 januari i Stockholm.

Formexmässan Young Designers

Andrea Djurle och Ester Renkel går sista året på Textilhögskolans kandidatprogram Textil produktutveckling och entreprenörskap. I höstas åkte de till Calcutta, Indien, för att starta ett syprojekt för kvinnor som kämpar för att ta sig ur prostitution. Produkterna, som är stickade prydnadskuddar, designas och utvecklas i Sverige under namnet Aderelles, och sys och signeras sedan av kvinnorna i Indien. Kvinnorna får på så sätt ett riktigt jobb, en bra lön och därmed en chans till ett bättre liv.

Den 14-17 januari ställs kuddarna ut på Formexmässan i Stockholm, den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. I avdelningen Young Designers har 20 monterplatser tävlats ut, och Andrea Djurle och Ester Renkel blev utvalda att visa sin design på den välbesökta mässan. Besök deras monter B13:50.

Läs mer om Andrea och Esters projekt i Indien

Text och foto: Andrea Djurle och Ester Renkel