Huvudmeny

2015-01-30 08:52

Uppskattade möten på årets STARK-dag


Högskolans arbetsmarknadsdag, STARK, gick av stapeln i torsdags och precis som vanligt minglade mängder av studenter runt bland de besökande företagen för att skapa kontakter inför framtiden.

Rebecca Dumont och Susanna Björk

 

Rebecca Dumont och Susanna Björk, läser masterutbildningen i Fashion management:

– Vi tar examen nu till våren och är här för att söka jobb eller praktikplats. Dagen är bättre än förväntat hittills, alla företag har varit väldigt trevliga att prata med.

– Drömmen är att jobba på en marknadsavdelning eller med inköp på ett modeföretag, men vi är öppna för det mesta så här i början av karriären.

Mikael Holvik

Mikael Holvik, läser till affärsinformatiker:

– Jag är faktiskt här och filmar en grej till nästa års STARK-dag. Vi ska göra en film om hur man som student kan förbereda sig inför STARK, med CV- och mingeltips och sådant. Men jag har minglat lite med företagen också och lämnat in mitt CV. De flesta är intresserade av studenter som tar examen nu till sommaren och jag har två år kvar. Då är det sommarjobb och praktikplatser man får sikta in sig på då. Alltid bra att knyta lite kontakter.

Annika Höglund

Annika Höglund, Ellos Group:

– Ellos Group har varit här tidigare år och vi tycker att detta är ett bra sätt för oss att berätta om vårt företag och vad vi kan erbjuda för tjänster. Och så vill vi såklart träffa många positiva och påhittiga studenter.

Alexander Alfredsson och Karin Meijer

Alexander Alfredsson och Karin Meijer, går andra året på programmet Industriell ekonomi:

– Det är kul att få ansikten på företagen och man får också bättre koll på företagen om man pratar med dem. Det kan nog hjälpa ens chanser när man söker jobb. 

Randa Albanna och Jill Bergqvist

Studenterna Randa Albanna och Jill Bergqvist tävlar i NCC:s monter. Tävlingen går ut på att på kortast möjligast tid bygga ett valv av frigolit.  Halvvägs in i mässdagen har ingen klarat utmaningen.

 

NCC

Linda Cusumano och Rebecca Calvin, NCC:

– Vi är här för att ragga studenter, vi behöver alltid fler byggingenjörer på NCC.

– Dagen har varit bra med en jämn ström av studenter och många frågar efter tjänster för energiingenjörer. Det tycker vi är roligt!

Rickard Daleroth

Rickard Daleroth, som studerar till sjuksköterska, passar på att klippa sig under STARK-dagen

 

Läs mer

Läs mer och se filmen från förra årets STARK-dag