Huvudmeny
Flera studenter i korridor på Högskolan i Borås

2015-07-16 10:53

Högskolan i Borås ringer och välkomnar nya studenter


Är du nyantagen student vid högskolan? Då kan du under sommaren förvänta dig ett telefonsamtal från en student som redan läser här. Högskolan i Borås ringer runt för att gratulera och samtidigt ge de nyantagna studenterna chansen att ställa sina frågor om högskolan, studier i Borås och studentlivet.

Hallå där Karin och Rebecca, som i år är

Somrig bild på de två ansvariga för Studentring, Karin och Rebecca, vid Högskolan i Borås.

ansvariga för Studentring!


Vad är Studentring?

– Studentring innebär att studentambassadörer från högskolan ringer upp de antagna för att hälsa dem välkomna och för att svara på eventuella frågor. Syftet är inte endast att berätta hur det ser ut i föreläsningssalen, utan även kommunicera ut hur en students liv i allmänhet kan se ut i Borås. Detta kan exempelvis vara att berätta om hur man skaffar boende, om föreningsliv eller andra aktiviteter. Ambassadörerna berättar även om sina erfarenheter från de program och kurser de läst, för att förmedla en genuin känsla om hur det är att plugga på högskolan.

Hur många är ni som jobbar med att ringa?
– Vi är mellan 15-20 ambassadörer per tillfälle.

Vad tycker ni att man ska passa på att fråga om när man blir uppringd?
– Man ska definitivt passa på att fråga de nuvarande studenterna om praktiska tips. Till exempel vad som händer på introduktionen, hur man tar kontakt med andra från sitt program eller hur man går tillväga för att registrera sig.

Tack och lycka till med ringandet!


Text: Jennie Olsson
Fotograf: Anna Sigge