Huvudmeny

2015-05-24 20:18

Ahsan Shafiq tilldelades diplomet Global Swede


Tisdagen den 12 maj 2015 fick Ahsan Shafiq från Pakistan, masterstudent inom textilt Management, ta emot diplomet Global Swede från Närings- och innovationsministern, Mikael Damberg.

Global Swede 2015

För femte året i rad anordnades Global Swede-ceremonin på Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska Institutet. Årets diplomeringsceremoni uppmärksammade 22 internationella studenter som har utmärkt sig inom områden relaterade till innovation och entreprenörskap.

– Diplomeringsceremonin syftar till att understryka vikten av internationella studenter i Sverige och att skapa en plattform för utbyte av erfarenheter och för att bygga långvariga relationer med framtida globala ledare, underströk Annika Rembe, generaldirektör Svenska Institutet.

Studenter uppmuntras att engagera sig i nätverket Global Swede och att bli ambassadörer för Sverige vilket ska främja svensk utrikeshandel.

I år nominerade Högskolan i Borås Ahsan Shafiq till Global Swede som påbörjade sina masterstudier inom textilt management med inriktning fashion management i augusti 2014.

– Jag är mycket nöjd över att Högskolan i Borås har gett mig möjligheten att delta under ceremonin. För mig spelar Högskolan i Borås en avgörande roll när det gäller innovationer och utvecklingen inom textilbranschen, likaså inom andra områden. Under ceremonin fick jag chansen att träffa framgångsrika studenter från olika områden som läser på andra universitet i Sverige. Det är en fantastisk erfarenhet att vara en del av Högskolan i Borås och att studera här som internationell student. Jag kommer att använda mina nya kunskaper senare i min professionella karriär och jag kommer att främja svensk högre utbildning i mitt hemland och globalt oberoende vart jag tar vägen genom nätverket Global Swede, sa Ahsan efter ceremonin.

Ahsan Shafiq är en ambitiös student som visar mycket initiativ i och utanför klassrummet. Som en aktiv studentrepresentant engagerar han sig både i dialog med studenter och personal på Högskolan i frågor kring utbildningen och livet som internationell student. Han har också undervisat som gästlärare på Textilhögskolan där han kunde ta nytta av sina erfarenheter som biträdande kurskoordinator och lärare på sektionen för Textildesign på Pakistan Institute of Fashion and Design.

Text: Kristin Podssuweit
Foto: Ahsan Shafiq