Huvudmeny
Elvira, Felicia, Tanya, Sara och Katrin

2015-05-13 16:20

Butikchefsstudenter minglade med handelsbranschen


Fyra studenter från Textilhögskolans butikchefsutbildning var på måndagen inbjudna till årets Retail Awardsgala på Cirkus i Stockholm.

Retail Award är en gala som arrangeras av tidningen Dagens Handel och Svensk Handel för att belöna och hylla personer inom detaljhandelsbranschen. På plats fanns butikchefsstudenterna Elvira, Rusid, Tanya Siren, Sara Gunnerbjörk och Felcicia Olsson som fick mingla med några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och företagare .

– Det var fantastiskt lyxigt med bubbel, trerätters och prisutdelning, berättar Felicia Olsson. Vi satt tillsammans med branschfolk och fick verkligen chansen att prata med dem.

Förutom galan fick de även vara med på Svensk Handels årsstämma under hela dagen som delvis var arrangerad som ett karriärforum för studenter.
- Vi träffade många företagsledare från hela branschen, allt ifrån mat-, böcker och klädbutiker. Vi blev riktigt inspirerade av att träffa så många olika människor och från föreläsningar och paneldiskussioner.

Butikchefsutbildningens utbildningsledare Katrin Tijburg fanns också på plats och var väldigt nöjd med både dagen och kvällen.
– Inbjudan till galan visar att vår utbildning är högst relevant och uppskattad från branschen. Det är oerhört värdefullt för våra butikschefstudenter att få den här möjligheten att få både lyssna och tala med erfarna och välkända personer inom svensk handeln. Det är en spännande bransch som står inför många nya utmaningar, säger hon och Felicia Olsson håller med:

– Hållbarhetstänket kom ständigt upp och handeln vill verkligen förändra sig. Eftersom hållbarhet varit en viktig del av vår utbildning är vi riktigt motiverade och peppade att komma ut och jobba nu.

Bild: Från vänster,  Elvira, Rusid, Tanya Siren, Sara Gunnerbjörk, Felcicia Olsson samt utbildningsledare Katrin Tijburg. 

Fotnot: Vistelsen var sponsrad av Svensk Handel. Butikchefsutbildningen är en av nio utbildningar i hela Sverige som blivit inbjudna att delta i årsstämman och galakvällen. 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Privat