Huvudmeny

2015-05-20 11:49

Erbjudande om att delta vid MOOC-seminarium


Passa på att ta del av Lunds universitets erfarenheter av MOOC-kurser på onsdag 27 maj kl. 13.15 – 15:00. Vid ett öppet seminarium via nätet berättar projektledare och pedagogiska utvecklare om kurserna som följts av tiotusentals deltagare.

Förkortningen MOOC står för massive open online courses och kan beskrivas som storskaliga, kostnadsfria och nätbaserade studiecirklar. Syftet är att sprida bildning och flera välrenommerade universitet världen över har startat MOOCs.

Lunds universitet drog igång sitt MOOC-projekt i januari 2014 och har hunnit med tre kurser inom ramen för ekonomi, juridik och medicin. Kurserna följdes av tiotusentals deltagare från hela världen. Vid ett öppet seminarium via Adobe Connect berättar projektledare och pedagogiska utvecklare om de pedagogiska erfarenheterna i detta sammanhang och vad det innebär att utveckla och driva en öppen nätbaserad kurs.

Se hela inbjudan här. Ange om du vill delta online, då får du en länk per mail innan seminariet.

Till hösten bjuder Pedagogisk Utveckling på Högskolan i Borås in till ett samtal kring högskolans eventuella engagemang inom MOOC. Mer information kommer längre fram. 

Text: Rebecca Lindholm