Huvudmeny

2015-05-26 15:41

Ja till masterexamen i företagsekonomi


I dag meddelade Universitetskanslersämbetet (UKÄ) att Högskolan i Borås blivit beviljade att bedriva masterutbildning i företagsekonomi. – Nu är alla våra utbildningsområden kompletta på avancerad nivå. Det har varit vår strategi sedan några år och nu går vi i mål, vilket är mycket glädjande, säger Björn Brorström, rektor på Högskolan i Borås.

Tina Carlson IngdahlTina Carlson Ingdahl, chef för Sektionen för företagsekonomi och textilt management vid Högskolan i Borås är nöjd men inte förvånad.
– Vi lämnade in en stark ansökan som motsvarar krav på både bredd och djup när det gäller kompetenser. Beskedet är förväntat och framförallt roligt.

Högt söktryck
Högskolan i Borås har i dag en fyraårig civilekonomutbildning och en treårig kandidatutbildning. Två utbildningar som har ca 4000 sökande inför hösten 2015 och är därmed bland topp fem av de mest sökta utbildningarna på högskolan.
– Vi har märkt ett ökat intresse för ekonomutbildningar och tror att en masterutbildning blir ett perfekt komplement till vårt övriga utbud. Vi knyter våra duktiga forskare ännu närmare utbildningen med en fortsatt profil mot handel, säger Tina Carlson Ingdahl.

Masterutbildningen i företagsekonomi startar hösten 2017.

Fakta om masterutbildningar: En masterutbildning innebär två års studier (120 högskolepoäng) på avancerad nivå som föregås av tre års studier på grundläggande nivå. Masterutbildningen är förberedande för vidare studier på forskarutbildning.  

Fakta om utbildningen: Masterutbildningen i företagsekonomi kommer att ha ett särskilt fokus på frågor som aktualiserats inom handel med nära anknytning till pågående forskningsprojekt inom området. Fördjupade kunskaper i företagsekonomi såsom ledarskap, konsumentbeteende och marknadsföring kombineras med studier om bland annat e-business och informationsutvinning.

Text: Therese Rosenblad
Foto: Patrik Johäll