Huvudmeny

2015-05-06 14:00

Smaker från hela världen fyllde Vardagsrummet


Det blev internationellt för hela slanten under tisdagen när högskolan och studentkåren anordnade en basar med smakprov på mat och kultur från världens alla hörn.

Högskolans internationella studenter presenterade sina länder och hemuniversitet, och visade bland annat upp traditionell dans. På ett 20-tal bord hade de dukat fram smakprov med mat från länder runt om i världen. Dagen var också ett ypperligt tillfälle för svenska studenter att fråga hur det är att vara student i dessa länder.

Kring lunchtid strömmade folk till och lät sig väl och nyfiket smaka på de olika maträtterna och ta del av den internationella atmosfären.
– Vi förberedde hela dagen i går för att bli klara till i dag, berättar studenterna som var glada över att få presentera sig och sina länder.

På eftermiddagen fortsatte man med fika och språkcafé i studentkårens nya lokal the Kårner och på kvällen följde en internationell filmkväll.

Syftet med den internationella dagen var att skapa ett mötesrum.
– Vi vill skapa en mötesplats och visa upp den internationella miljön och mångfalden som vi har här på högskolan, förklarar Kristin Podssuweit, internationell koordinator, som är mycket nöjd med evenemanget.

Se fler bilder på Facebooksidan University of Borås

Text och foto: Solveig Klug