Huvudmeny

2015-05-12 11:32

Textilhögskolan ställer ut på experimentell modekonferens


Med start idag deltar fem forskare från Textilhögskolan på modekonferens i Italien. International Foundation of Fashion Technology Institute 2015 (IFFTI2015) pågår fram till den 16 maj på utvalda platser i Florens. Av 26 utvalda utställningar och installationer från hela världen visas flera bidrag från Textilhögskolan upp.

– Jag tycker att det är ett bra tecken att så många deltar från Textilhögskolan, det visar att forskningen som sker här är i ropet internationellt och det skapar även stora möjligheter för samarbeten och expansion av det internationella nätverket, säger Ulrik Martin Larsen, doktorand i modedesign på Textilhögskolan.

Under konferensen kommer han att visa sina sju kortfilmer i serien The Choreographed Garnment i historiska Santa Croce Church. Mode, konst, arkitektur, skrivande och humaniora är ämnen som det kommer att debatteras om och experimenteras med under konferensen som för första gången äger rum i Florens.

 – Utställnings- och installationsdelen av konferensen är enligt mig en väldigt viktig del av konstnärlig forskning. Min installation är både en del av konferensprogrammet och öppen för allmänheten, avslutar Ulrik Martin Larsen.

Under konferensen kommer Textilhögskolans professor Clemens Thornquist delta i panelsamtal och workshops. Doktor Rickard Lindqvist och doktorand Karin Peterson kommer att genomföra installationen Moment Cuts – Spherical Space. Doktorand Maja Gunn presenterar på konferensen sitt paper On & Off – The designer as a Writer.

Läs mer om konferensen här: www.iffti2015.polimodaconference.com/ (extern länk)

Screenshot på man som dansar

Text: Jennie Olsson
Foto: Ulrik Martin Larsen