Huvudmeny

2015-05-27 08:38

Viktigt att veta när du bokar tjänsteresa


Det finns flera nyheter kring bokandet av tjänsteresor på högskolan. Visste du till exempel att du som är anställd på en akademi måste fylla i en reseorder och få den godkänd av närmsta chef innan du bokar din resa? Eller att du numera kan boka hela din tjänsteresa själv online?

Tjänsteresa

Jessica Pulli är löneadministratör på HR.

Varför är det viktigt att man fyller i en reseorder innan man bokar resan?

– Våra riktlinjer säger att alla tjänsteresor ska utföras på uppdrag av Högskolan i Borås och efter beslut av närmaste chef. Alla akademierna har valt att införa krav på reseorder, som skapas i Primula under resor/utlägg. Det är viktigt att närmaste chef vet om att den anställde är iväg på en tjänsteresa. Om det till exempel skulle hända något på resan behöver chefen veta om att den anställde är ute på en tjänsteresa, bl.a. för tjänstereseförsäkringen ska fungera som den ska.

Gäller det bara de anställda på akademierna?

– Ja, för de anställda på Verksamhetsstöd gäller rekommendationen att skapa en reseorder men det är inget krav.

Vad innebär det här för mig som anställd när jag ska planera min resa?

– Det gäller att vara ute i god tid med planeringen så att man hinner få sin reseorder godkänd och för att Via Egencia ska kunna erbjuda bra resealternativ.

Hur fungerar den nya onlinebokningen för tjänsteresor?

– Egencia online är en enkel och användarvänlig tjänst som påminner mycket om andra bokningstjänster som man kanske är van vid att använda utanför jobbet. Hotellutbudet utomlands har blivit större än tidigare. Vi vet att det är många som tycker att det är skönt att kunna boka sin resa själv via nätet så det är roligt att kunna erbjuda den möjligheten.

Är det några andra nyheter gällande tjänsteresor du vill nämna?

– Ja vi har numera flera busskort som man kan låna i högskolans reception. Om man ska åka på kortare resor, som till Göteborg, kan man låna ett busskort istället för att ta sin bil. Vi har sett att resandet med egen bil har ökat under 2014 och det här är ett sätt att få de anställda att åka mer kollektivt.

Läs mer

Läs mer om tjänsteresor vid Högskolan i Borås och hur du bokar din resa.

Läs mer om HR-Lön och vad de kan hjälpa dig med.

Har du frågor kring tjänsteresor? Kontakta gärna hr@hb.se

Text: Ida Borenstein