Huvudmeny

2015-03-05 07:00

Byggingenjörer hjälper elever inför högskoleprovet


Inför vårens högskoleprov får elever på Angeredsgymnasiet i Göteborg en extra drillning med hjälp av högskolestudenter från Högskolan i Borås.

Yusuf Omar och Emil Bellvik.Yusuf Omar och Emil Bellvik är snart klara med studierna på byggingenjörsutbildningen. De gör just nu examensarbetet på Skanska. Yusuf deltar dessutom i Skanskas P3-program, ett traineeprogram. I samband med detta program har de av företaget engagerats för att hjälpa elever på Angeredsgymnasiet att träna till vårens högskoleprov med fokus på delarna där matematik ingår.

Hur kommer det sig att ni gör detta?

– Vi fick en förfrågan från Amelia Nordgren som är uppdragledare på Skanskas program för social hållbarhet. Vi tycker att det är inspirerande att hjälpa ungdomarna att få en perfekt start för att nå sin framtida karriär. Vi tycker båda själva att matte kan vara svårt men det är ett väldigt viktigt ämne och det är bra att få rätt coachning tidigt för att klara av det. Högskoleprovet är ett bra verktyg för att ta sig fram om man vill läsa vidare nu eller senare.

Vad tycker eleverna och hur har det gått?

– De tycker att det är inspirerande och lärorikt att få stöd i såpass god tid innan högskoleprovet. Vi har gått igenom provet stegvis så att alla hänger med och får en förståelse för varje uppgift.

Yusuf Omar

Ålder: 23
Från Göteborg
Studerar: Byggingenjör, årskurs 3 

Emil Bellvik

Ålder: 27
Från: Göteborg
Studerar: Byggingenjör, årskurs 3

Text: Solveig Klug
Foto: Privat