Huvudmeny
Ali Armagan

2015-03-12 13:00

Lärare är världens viktigaste yrke


– Det var många saker som gjorde att jag valde att utbilda mig till lärare. Jag älskar att arbeta med människor, jag får lära mig nya saker varje dag och så får jag vara med och lägga grunden till ett livslångt lärande, säger Ali Armagan, lärare på Brunnsboskolan i Göteborg.

Vilken utbildning har du läst?

– Jag har läst till lärare för grundskolans tidigare år med inriktning mot svenska, matematik och engelska.

Vad gör du i dag?

– Nu är jag klassföreståndare för årskurs 4 på Brunnsboskolan i Göteborg.

Studentpodden!
Ali är med i ett avsnitt av högskolans podcast Studentpodden: Världens viktigaste jobb.
Lyssna på Studentpodden

Varför lockade läraryrket dig?

– Jag valde att utbilda mig till lärare för att jag älskar att arbeta med människor. I mitt framtida yrke ville jag vara social och kunna motivera barn. Det var något jag la mycket värde på när jag funderade på mitt framtida yrke.

Varför valde du just Högskolan i Borås?

– Jag valde Högskolan i Borås för att jag hade hört så bra saker om högskolan. Jag pendlade mellan Göteborg och Borås under utbildningen och det fungerade bra.

Är det något som har varit särskilt bra med utbildningen?

– Lärarna var kompetenta. Men inte nog med det, även den verksamhetsförlagda utbildningen, VFUn, har varit en väldigt viktig del i utbildningen. När man som student är ute på VFU, lär man sig och utvecklas något så enormt som lärare. En riktigt bra förberedelse för sin framtida yrkesroll.

Har du ett tips till den som funderar på att utbilda sig till lärare?

– Lärare är världens viktigaste yrke, man lägger ju grunden till ett livslångt lärande. Därför tycker jag att den som funderar ska söka till utbildningen. Inte nog med att framtidsutsikterna på arbetsmarknaden ser mycket goda ut så lär du dig faktiskt nya saker varje dag. Man håller igång sina kunskaper hela tiden. Det är lärarbrist ute i landet,.. så tveka inte, sök!


Läs mer

Läs mer om Grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3.

Text: Jennifer Tydén
Foto: Suss Wilén