Huvudmeny

2015-03-03 16:14

Medarbetaren Roger Blomgren


Den här veckan träffar vi Roger Blomgren som är lärare och forskare på Bibliotekshögskolan. Kulturpolitik är hans forskningsområde, men när han inte ägnar sig åt det tycker han om att provsmaka viner och att spela gitarr.

Roger BlomgrenKan du berätta lite om ditt jobb?
– Bland annat så undervisar jag och då rör det sig mest om metodkurser på bibliotekarieprogrammet och på magistern för strategisk information och kommunikation. Resten av tiden utforskar jag kulturpolitiken.  Just nu håller jag på med en stor utvärdering i projektet ”Skapande skola” som Myndigheten för kulturanalys står bakom.

Har du något spännande forskningsresultat att berätta om?

Inom kulturpolitiken är det ett komplicerat spel, välden ser inte alltid ut som man tror att den gör. Ta till exempel politiker som utses för att ta beslut, men så ser det inte alltid ut. Det är istället tjänstemännen som står för beslutsfattandet i många fall. Jag fascineras av när föreställningar bryts.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då dricker jag vin, haha! Nej, jag går på vinprovarkurs. Jag rekommenderar gärna en tysk Riesling från Rheingau, det är gott! Annars läser jag, ser på film och spelar gitarr. Jag är duktig på fingerspel och plock!


I varje nummer av A3:s nyhetsbrev träffar vi en av våra medarbetare inom akademin. Tanken är att det ska vara lättsamt och att vi ska lära känna varandra lite bättre. Artikeln publiceras också här på webben för anställda på A3.

Text: Rebecca Lindholm
Foto: Henrik Bengtsson