Huvudmeny

2015-03-03 07:48

Medarbetaren i fokus - Johan Norling


Varje månad presenteras en av medarbetarna vid A2 under vinjetten "Medarbetaren i fokus". Den här gången träffar vi Johan Norling, forskningkoordinator.

Johan NorlingVad jobbar du med?

– Det som får mig glad och engagerad varje dag är att arbeta med människor som bär på kunskap och personligheter med förmåga att diskutera, förvalta och brinna för densamma. Jag arbetar som forskningskoordinator. 

När ska man komma till dig och be om hjälp?

– De som arbetar tillsammans med mig ifråga om bland annat forskarutbildningsansökan, symposium- och konferens, professorsgruppen eller med forskarluncher vet att min dörr står öppen. Då handlar det ofta om agendor och planering, tidsplaner och upplägg, olika satsningar och projekt, ansökningar och allmän support. Understundom om att släcka bränder. På många sätt och vis platsar approachen i servicesektorn och forskarstuderande, forskare och forskargrupper får alltid plats innanför tröskeln trots att jag inte har räknat kvadratmetrarna än. Jag har en uppmaning till de som inte arbetar med mig så frekvent: knacka på. I och med att jag alltmer kopplas till Grants & Innovation Office vill jag tipsa alla som funderar på att söka forskningsmedel att ta en vända till mig i just dessa frågor. Support finns att få.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– I grunden med ett leende på läpparna eller strax innanför skallbenet. Jag trivs och hoppas kollegorna gör detsamma. Jag gillar både vanliga och ovanliga dagar samtidigt som tjänstens kontext tenderar att göra dem båda till en spännande historia. Och när det kommer till aktiviteter är de behäftade med rådande riktlinjer, projekt och möten vilka kan variera över tid. Just denna vecka är jag målsökande i allt som rör torsdagens forskningssymposium. Därutöver prioriterar jag allt som rör återkoppling till förgranskarna av vår ansökan för forskningsutbildningsrättigheter. Det är en prioriterad insats för A2. Förutom dessa spår kommer helt vanliga ovanlighetsdagar bäst till uttryck i förberedelser av möten knutna till forskare och vår forskarmiljö; att jag medverkar vid dem liksom uppföljning av dem. Det blir en hel del kontakter via mail och muntligen. Frågor som behöver svar, långskott som fångas, information som skickas, diskussioner som delas. Dessutom utbyts livsvisdom klockan 08:30 vid ett runt bord på våning 7 varje dag. Där har jag lärt mig mycket.

Har du någon hemlig talang?

– Jag har faktiskt ett par riktigt intressanta, spännande och hemliga talanger som blommat ut den senaste tiden, bland annat… nja – vänta nu, då vore de väl inte hemliga längre? Så om vi bortser från alla topphemliga varianter, att jag är klärvoajant och har fallenhet för strategispel landar vi i att jag är bra på att läsa, om det är en talang?  Böcker jag gillar kan jag beta av på nolltid…. Det har resulterat i en hög konsumtionstakt av allsköns litteratur och min fru börjar stilla undra var vi ska göra av alla. Bokbål ligger ju inte i tiden och folk flyttar när de får tillökning av barn, inte av böcker

Text: Anna Kjellsson
Bild: Privat