Huvudmeny

2015-10-14 16:04

Medarbetaren: Sofie Larsson


Sofie Larsson har många strängar på sin lyra. Hennes tjänst är uppdelad mot studenter med funktionsnedsättning (40 %) lärarutbildningens ledning (40 %) och högskolans kvalitetsledningssystem (20 %). Förutom det är hon en flitig användare av högskolans gym! Fyra frågor följer.

Sofie LarssonVad gör du just nu? 
– Nu skriver jag minnesanteckningar från ett besök som rör studenter med funktionsnedsättning. Vi kartlägger vilka hinder det finns i utbildningarna och bedömer stödåtgärder utifrån det. 

Har du något tips till lärarna?
– Ja. Det är viktigt att de berättar för studenterna hur de ska förbereda sig inför en föreläsning. Det gynnar alla studenter inklusive de med funktionsnedsättning. I förlängningen kan det innebära att mindre stödåtgärder behövs.

Du som har så många delar i din tjänst har säkert mer att förtälja?
– Bland annat så lägger jag upp information om kursplanering för lärarutbildningarna på anställdwebben. Jag tar tacksamt emot synpunkter; vad fungerar, vad fungerar inte, vad är överflödigt och så vidare.  

Är du en morgontrött människa?
– Inte nu längre! Min sambo skjutsar mig till jobbet så jag är här 05.35! Det går jättebra, jag har mer energi men blir sovtrött tidigt på kvällen. Sa jag förresten att jag går till högskolans gym ett par timmar innan jag börjar jobba? Det är ganska ensamt där så tidigt på morgonen så någon får gärna göra mig sällskap!  

Text: Rebecca Lindholm
Bild: Henrik Bengtsson