Huvudmeny
Högskolans rektor delar ut pris till Brit Stakston.

2015-09-16 07:31

Brit Stakston tog emot årets Sociala Medier-pris i Borås


Författaren och den digitala experten Brit Stakston tog på tisdagen emot Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala Medier-pris vid konferensen Mötesplats Sociala medier i Borås.

– Det är en stor ära för mig få Sociala Medier-priset. Som jag ser det är nyckeln till att åstadkomma viktiga förändringar i vår tid att människor gör saker tillsammans med varandra. Sociala medier ger oss precis den gyllene möjligheten att arbeta tillsammans med varandra, sa Brit Stakston.

Juryns motivering för att ge priset till Brit Stakston är hennes ”förmåga att beskriva, analysera och tydligt visa hur sociala medier kan användas i aktuella och angelägna samhällsfrågor”. Dessutom ”för att hon som engagerad folkbildare, författare och debattör varit pådrivande i utvecklingen av en medveten samhällsorienterad användning av sociala medier”.

– Jag är väldigt stolt över att kallas folkbildare och vi måste fortsätta att folkbilda kring digitaliseringen, om både det fantastiska och det problematiska. I dag är digitaliseringen en förutsättning för demokratin.

Från Stadsteaterns stora scen bjöds publiken på en live-poddsändning av Margret Atladottirs och Lisa Bjurwalds mediepodd Atladottir & Bjurwald. På konferensen talade även tidigare KD-ledaren Göran Hägglund om plattformen twitter som ett bra verktyg för demokrati och gav sina bästa tips för den som vill twittra framgångsrikt.

– Jag har fått många nyttiga kontakter via twitter, personer som är experter inom olika områden och som jag kan ringa och ställa frågor till när jag behöver hjälp, sa Göran Hägglund.

Sociala Medier-priset på 100 000 kronor finansieras av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. De tidigare pristagarna är 2014: Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen och 2013: Joakim Jardenberg, internetstrateg och numera internetansvarig i Helsingborgs stad. Juryn består av representanter från Borås Stad, Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Tidning.

Sociala medier-priset delas ut i samband med konferensen Mötesplats Sociala medier, som arrangeras av Borås Stad, Högskolan i Borås och Göteborgsregionens Kommunalförbund. Konferensen är ett tillfälle för politiker, forskare och aktörer i sociala medier att resonera kring kommunikation via olika digitala kanaler. Konferensen arrangerades för sjätte året.

För mer information:

Brit Stakston
brit@stakston.se, 0733-83 33 66

Margareta Lundberg Rodin, universitetsadjunkt Högskolan i Borås,margareta.lundberg_rodin@hb.se, 033-435 44 13

Marie Ingvarsson, t f kommunikationschef Borås Stad,
marie.ingvarsson@boras.se, 0768-88 71 18