Huvudmeny
Gabriella Beronius och Mikael Holvik

2015-09-25 10:00

En podd om livet som student i Kina


Hallå där Mikael Holvik, som pluggar affärsinformatik på Högskolan i Borås. Du har tillsammans med studiekompisen Gabriella Beronius startat en podcast, hur kommer det sig?

– I och med att vi pluggar utomlands i ett helt år kände vi rent spontant att det är något vi vill dokumentera, fast på ett nytänkande sätt. Det vanligaste sättet att göra detta på är att blogga, vilket såklart också är väldigt bra och roligt. Men vi ansåg att den kvoten redan var fylld i vår klass, och att vi då ville tillföra någonting annat. Dessutom är det extra kul att dela med sig av erfarenheter till människor som kanske i framtiden ska göra en liknande vistelse utomlands.

Podcasten heter "Kyckling med Lis", vad handlar den om?

– Podden handlar om hur det är att vara en svensk utbytesstudent i Kina, med allt vad det innebär. Lyssnarna får höra anekdoter sett från två olika perspektiv, då vi befinner oss i två helt skilda städer (Jinan och Shanghai). Vi tar upp allt från subjektiva, personliga och spontana tankar till diverse erfarenheter som vi samtalar om på ett vardagligt och enkelt sätt.

Hur ofta släpper ni nya avsnitt?

– Vi släpper ett nytt avsnitt varje fredag och vår plattform är för tillfället Soundcloud. Vi länkar alltid till vårt senaste avsnitt bl.a. på våra konton på Instagram, så spana in @holviken och @gabriellabe om ni är nyfikna.

Hur är det att plugga utomlands?

– Det lilla vi har hunnit med i skolan har än så länge varit bra, vi har bara varit här i 2-3 veckor. Man kommer in i det så småningom och får ta det lite som det kommer. Visst finns det kulturkrockar och dylikt, men det är det som gör det så intressant. Det hade inte varit samma sak att åka till ett land som är helt likt Sverige. Skulle det vara så att det dyker upp problem för oss, så vet vi vilka på skolan vi ska vända oss till och det känns väldigt tryggt.

Text: Annie Klasén
Foto: Privat