Huvudmeny
Hand med grön kvist på pekfingret.

2015-09-08 09:11

Medverka i hållbarhetsarbetet


Är du intresserad av att veta mer om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och hur dessa frågor kan inspirera studenter till en klimatsmart livsstil? Då kan du bli hållbarhetsambassadör vid Högskolan i Borås.

Den 17 september arrangeras en träff för att informera studenter om hur de kan medverka i högskolans hållbarhetsarbete.

– Intressegruppen erbjuder ett ypperligt tillfälle att knyta kontakt, inte bara med andra hållbarhetsintresserade studenter, utan också med våra samarbetspartners bland annat i Borås Stad, på Miljöbron och Orangeriet, säger Johanna Sänd, klimatambassadör och koordinator vid Högskolan i Borås för Hållbar Student.

Under träffen kommer rektor Björn Brorström att ge en inblick i hur högskolan arbetar för en hållbar framtid. Högskolans samordnare för hållbar utveckling, Birgitta Påhlsson berättar om samarbetet med andra högskolor och universitet inom ramen för Västra Götalandsregionens (VGR) satsning på temat hållbar/klimatsmart livsstil för unga.

Är du intresserad av att bli hållbarhetsambassadör eller koordinator, kom på informationsträffen eller mejla hallbarstudent@hb.se

Informationsträff

Tid: 17 september kl. 16:15–17:00
Plats: M401 (Parlamentet), Sandgärdet
Ingen anmälan krävs. Det bjuds på fika.

Höstens aktiviteter inom Hållbar Student

  • Hållbar Student hjälper till att marknadsföra de evenemang under Kretsloppsveckan som är av särskilt intresse för studenter.
  • Hållbarhetsambassadörerna får chansen att delta i CSR-utbildning (Corporate Social Responsibility) och nätverka med företagare i regionen.
  • Karin Ryberg, energirådgivare i Borås Stad, bjuder in Hållbar Student till Orangeriet i Stadsparken.
  • Hållbar Student medverkar i ett arrangemang på tema klimatsmart livsstil/mat.
  • Studenter för hållbar utveckling vid universitet/högskolor runt om i Sverige träffas under en ”get-together-weekend” i november.

Läs mer

Tidigare nyhet om intressegruppen Hållbar Student.

Text: Johanna Avadahl