Huvudmeny

2015-09-01 08:30

Välkommen alla nya studenter!


Nu är de nya studenterna äntligen här. På måndagen inleddes introduktionen och i långa repled guidades de runt på högskolan av faddrarna.

Redan vid Borås Resecentrum och stationen togs de nya studenterna emot av introduktionsfaddrarna. Därifrån gick de sedan i en strid ström upp mot Textile Fashion Center för att samlas på innergården. Där väntade utlagda rep för de olika utbildningarna.

Efter ett varmt välkommen av Studentkåren i Borås fick studenterna greppa tag i repet och tåga iväg till tonerna av Timbuktus Alla vill till himmelen.

Kors och tvärs ledde sedan repdragningen genom högskolan där faddrarna visade allt som är viktigt att känna till som student, t.ex. studentexpeditionen, restaurangen, föreläsningssalarna och labben. Eftermiddagen ägnades åt olika lära känna-aktiviteter och ropen ekade nere på Akademiplatsen.

Inne på arenan på Textile Fashion Center hälsade rektor Björn Brorström och Per-Olof Höög, ordförande i kommunfullmäktige för Borås Stad, studenterna välkomna till högskolan och till Borås.

De kommande två veckorna kommer de nya studenterna att synas runt omkring i Borås för vidare aktiviteter för att verkligen komma in i studentlivet och lära känna staden.

Ida Hallberg och Maria Grönkvist från Vårgårda slog följe från Resecentrum till högskolan. Ida börjar på lärarprogrammet och Maria ska bli sjuksköterska. Båda ser fram emot en spännande studietid och är inställda på att pumpas med mycket information under introduktionen.

– Jag har alltid velat bli lärare. Det ska bli jättespännande att börja plugga här, säger Ida.

– Det har varit svårt att bestämma sig vad man ska bli, men sjuksköterska känns som ett bra yrke, menar Maria.

Rasmus Hagman och Fredrik Spång.Rasmus Hagman och Fredrik Spång börjar på energiingenjörsprogrammet. De ser fram emot studierna

– Introduktionen känns bra och det ska bli kul att börja studera.

 

 

 

Sandra Bylund.Sandra Bylund från Kalmar har bestämt hon sig för att satsa på studier till byggingenjör. Första dagen känns aningen förvirrande eftersom hon ännu inte fått ordnat med boende.  

– Introduktionen verkar bra. Inte minst för att det finns alkoholfria aktiviteter som t.ex. besök på djurparken, vilket gör att jag kan ta med min dotter.

 

 

Jonas Karlsson.Jonas Karlsson från Lerum är blivande civilekonom, och är förväntansfull inför studierna.

– Jag väntar mig fyra spännande år med många roliga upplevelser.

 

 

 

Amanda Nordin Holmén.Amanda Nordin Holmén från Borås ska bli lärare. Hon har redan testat på yrket som vikarie innan studierna.

– Jag vill bli lärare för att jag vill vara med och påverka, och så älskar jag att jobba med barn. Det ska bli kul att lära känna de andra i klassen.

 

 

 

Sofie Söderberg och Johan Nilsson.Sofie Söderberg från Stockholm och Johan Nilsson från Tranemo upptäckte där de gick med repet i handen att de har en gemensam nämnare, båda har jobbat några år på ICA i sina respektive hemstäder. Men nu är det systemvetarprogrammet som gäller några år fram över för de båda.

 

 

 

Moa Rask.Moa Rask är en av få tjejer som börjar på maskiningenjörsutbildningen. Hon ser fram emot tre spännande år. Men högskolan är redan bekant för henne. Hon gick på tekniskt basår förra läsåret.

– Det här känns som rätt utbildning för mig. Jag gillar att jobba med logiska ämnen. 

Text och foto: Solveig Klug