Huvudmeny
Ellen Eklöf och Sumejja Duric, studentvloggare

2015-09-24 15:46

Vloggar om livet som student


Tentor, föreläsningar, kurslitteratur och studiemedel. Det är mycket som är nytt för den som börjar studera. Det vet Ellen och Sumejja, två av högskolans nya studenter. I Studentvloggen kommer de att bjuda på glimtar ur vardagen som student.

Tanken med Studentvloggen är att förmedla en bild av hur det är att vara student på Högskolan i Borås. Varje vecka kommer nya vloggar på olika teman. Det är Ellen Eklöf som precis börjat på Bibliotekarieutbildningen och Sumejja Duric som går första terminen på Affärsinformatik med inriktning mot internationell marknadsföring och IT som vloggar för högskolan.

Här kan du se alla avsnitt av Studentvloggen.– Jag vill vlogga för att jag kan tänka mig att det är många som är i min situation, att de är helt nya i både högskolestudier och i Borås, säger Ellen och fortsätter.

– Jag hoppas att andra studenter kommer att känna igen sig i mina vloggar och kanske få lite tips om vad man kan göra både på högskolan och på fritiden.

Terminen började den 31 augusti och både Ellen och Sumejja har nu hunnit komma in i studierna.

– Jag är redan väldigt nöjd med hur det är på högskolan. Att det skulle vara mycket att göra visste jag redan, men det är mycket mer intressant än jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag skulle behöva ge min utbildning en chans i något år innan jag skulle märka om jag hade valt rätt eller inte, men så blev det inte. Det kändes rätt från början. Att lära mig att plugga som man gör på högskolan och inte som jag gjorde på gymnasiet är dock något jag fortfarande inte ställt om mig till, men jag jobbar på att hitta rätt studieteknik, förklarar Sumejja.

– Det är jättekul att plugga på högskolan, tycker Ellen, som egentligen inte hade några tankar på att studera vidare.

– Men så hittade jag bibliotekarieprogrammet och det var perfekt för mig.

Ellen bor i Borås, medan Sumejja pendlar från Göteborg.

– I och med att jag bor i Göteborg har jag inte hunnit upptäcka Borås som studentstad än, men något som jag gillar är hur hemtrevligt det känns. Jag har inget emot att sätta mig på något av Borås caféer och plugga, säger Sumejja och tillägger:

– Jag blev riktigt förvånad över hur modern högskolan är, det är högt i tak och väldigt fräscht men ändå finns här en mysig atmosfär.

Självklart kollar både Ellen och Sumejja på vloggar. Vem är favoriten?

– Jag är ett stort fan av KickThePJ på YouTube. Stilen i hans kortfilmer är som en blandning av Tim Burton och Wes Anderson, säger Ellen.

– Nu blev det riktigt svårt, tycker Sumejja.

– Mina tre favoritvloggare är Clara Henry, Claire Marshall och Superwoman. Om jag behöver välja en av dessa får det nog bli Clara Henry. 

Text: Jennifer Tydén
Foto: Privat