Huvudmeny
Milos Kenjic

2016-04-11 08:00

Bytte Halmstad mot Borås


Det tog ett tag att hitta rätt studieteknik. Men nu känner Milos Kenjic att tiden vid Högskolan i Borås har överträffat hans förväntningar.

Varför blev det studier i Borås?

– Jag har besökt staden förr och alltid tyckt att den verkar mysig. Borås ligger inte heller för långt bort ifrån min hemstad Halmstad och därför kändes Högskolan i Borås som ett bra alternativ. Jag sökte även till Handelshögskolan på grund av dess rykte.

Vad är dina intryck av Borås?

– Borås är en väldigt lugn stad där man, om man bor centralt som jag, har nära till exakt allt. Jag har två minuter till gymmet, en minut till skolan och fem minuter till köpcentret Knalleland. Helt perfekt med andra ord.

Varför valde du civilekonomprogrammet?

– Jag har alltid varit intresserad av ekonomi. Att studera till ekonom öppnar en hel del dörrar och för mig som inte riktigt visste exakt vad jag ville jobba med i framtiden var civilekonomprogrammet det perfekta för mig.

Vad har varit den största utmaningen?

– Det allra tuffaste var att komma in i sättet man pluggar. Jag var inte van vid att man på föreläsningar tar upp så pass mycket information och därför tog det ett tag innan jag insåg att man inte behöver förstå allt första dagen, vilket jag under min gymnasietid oftast gjorde.

Har din tid på Högskolan i Borås blivit som du tänkt dig?

– Den har faktiskt överträffat mina förväntningar. Studierna har rullat på väldigt bra och jag har träffat massor med nya vänner som jag redan lyckats skapa härliga minnen med.

Vad vill du arbeta med efter utbildningen?

– Jag vet inte riktigt exakt vad jag vill arbeta med då jag varje dag blir inspirerad av nya saker som får mig att tänka om. Just nu känner jag att privatrådgivare på bank låter spännande.

Vad gör du om tio år?

– Om tio år har jag en hög position inom ett väletablerat företag samt två nyfödda bebisar.

Läs mer om högskolans utbildningsområden här

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka