Huvudmeny
Exteriörbild av Högskolan i Borås

2016-04-18 16:00

Fortsatt stort intresse att studera vid Högskolan i Borås


Totala antalet anmälningar till högre utbildning i Sverige fortsätter att minska. Till skillnad mot förra året så minskar även Högskolan i Borås i antal.

Till höstens utbildningar har totalt 376 138 anmälningar inkommit till högskolor och universitet i Sverige. Det är en minskning med drygt två procent jämfört med förra året. Samtidigt minskar antalet anmälningar till Högskolan i Borås, efter att högskolan förra året ökade med två procent tvärtemot den nationella trenden. I år har sammanlagt 28 517 anmälningar registrerats, vilket visar att högskolan fortsätter att ligga på en hög nivå.

– Vi känner oss nöjda med att det finns ett fortsatt stort intresse för att studera vid Högskolan i Borås, säger högskolans prorektor Martin Hellström.

De mest eftertraktade utbildningarna vid Högskolan i Borås är ekonom-, textil- och vårdutbildningarna, i synnerhet sjuksköterskeprogrammet. Även förskollärarutbildningen och byggingenjörsutbildningen uppvisar höga anmälningssiffor.

– Det visar att vi har en bra mix av attraktiva utbildningar och att Högskolan i Borås är ett lärosäte med gott rykte och kvalité i sina utbildningar, säger Martin Hellström.

Det totala rekordet för anmälningar till högskolor och universitet i Sverige från 2014 fortsätter att stå sig på 390 970 anmälningar.

Läs mer

Läs mer på uhr.se

Text: Martin Högqvist
Foto: Anna Sigge