Huvudmeny
Stina Björquist och Elsa Tylstedt.

2016-04-27 11:00

Hållbar Student – på väg mot nya samarbeten


Hållbar Student är nu en etablerad studentförening inom Studentkåren i Borås. Det öppnar dörrar för nya samarbeten och ett fortsatt arbete med att sprida medvetenhet kring miljö- och hållbarhetsfrågor vid Högskolan i Borås.

– Det är en utveckling som vi är väldigt glada för och som ger oss möjlighet att samverka med andra studentföreningar och organisationer, berättar Elsa Tylstedt och Stina Björquist som båda sitter i styrelsen för Hållbar Student.

Föreningen, som etablerades 2015, består av studenter från olika utbildningar och med olika bakgrund som förenas av det gemensamma intresset för hållbarhetsfrågor.

Hållbarhet på studentnivå

Hållbar student arbetar med hållbarhet ur ett brett perspektiv, inte bara ekologiskt utan även socialt och ekonomiskt. Tanken är att en hållbar livsstil ska ge ett rikare studentliv och att det ska vara enkelt att leva hållbart.

– Vi försöker hålla det på en studentnivå, där det ska vara enkelt att göra det där lilla extra. Det handlar om små förändringar i vardagen. Studenter kan sopsortera, ta cykeln till skolan eller handla ekologiska varor till bra priser, berättar Elsa Tylstedt och Stina Björquist.

Ungefär varannan vecka samlas gruppen på medlemsmöten för att diskutera projekt och aktiviteter. Senast har de anordnat workshops med temat stadsodling för att inspirera studenter att odla örter och lättodlade grönsaker hemma på sin balkong. I framtiden vill de dra igång odlingar på campus. I alla projekt eftersträvas en minimal miljöpåverkan.

Tryckning av t-shirts.– När vi tryckte t-shirts med föreningens logga återbrukade vi våra egna kläder och handlade på secondhand istället för att köpa nya. Det går åt stora mängder vatten och energi vid tillverkning av nya plagg, det ville vi undvika, berättar Stina Björquist.

Alla är välkomna

Till Hållbar student är alla välkomna, oavsett utbildning. Du som är intresserad väljer själv på vilket sätt och hur mycket du vill engagera dig.

– Har du ett intresse för hållbarhetsfrågor, vill dela med dig av idéer eller bara lära dig något nytt, tycker vi att du ska komma på våra möten. Tveka inte om du vill vara med i en trevlig gemenskap, hälsar Elsa Tylstedt och Stina Björquist

Hållbar Student finns på Facebook och Instagram. Där kan du ta del information om föreningen, möten, aktiviteter och intressanta nyheter.

Hållbar student på Facebook

Hållbar student på Instagram

Du som har frågor om Hållbar student är välkommen att kontakta dem via e-post: hallbarstudentboras@gmail.com.

Text och foto: Jon Ulvsgärd
Foto: Privat