Kombinera dina studier med elitorientering - Nyheter - Högskolan i Borås
Huvudmeny
Par som orienterar i skogen

2016-04-08 08:00

Kombinera dina studier med elitorientering


Från och med höstterminen 2016 kan orienterare kombinera sin elitsatsning med anpassade studier vid Högskolan i Borås. Den nya elitorienteringsmiljön är ett samarbete mellan högskolan, föreningslivet i Borås och Borås stad.

– Vi ser till att man får en individuell studieplan som passar varje student. Om träningsläger eller större tävlingar som EM och VM krockar med examinationer kan man få möjlighet att examineras vid annat tillfälle, säger Monika Johansson, samordnare för högskolans elitsatsning.

Som student får man möjlighet att träna med någon av alla orienteringsklubbar i Borås som erbjuder löpteknik, teknikträning, elitträning med mera. Borås stad, som är en av flera samarbetspartners, sponsrar de som blir antagna till elitorienteringsmiljön med kostnadsfritt årskort till både simhall och konstsnöspår.

– Mitt jobb som samordnare är se till att nyantagna studenter får ett nätverk inom elitorienteringen i regionen. Högskolan i Borås är det enda lärosätet som erbjuder de här möjligheterna i Västra Götaland, säger Monika Johansson.

För att kunna söka till elitorienteringsmiljön måste man vara antagen till ett utbildningsprogram vid Högskolan i Borås. Man söker en utbildning på samma sätt som alla andra och när man blivit antagen till en utbildning har man möjlighet att söka sig till elitorienteringsmiljön.

Stora förutsättningar för att utvecklas

Förra året anordnades O-ringen i Borås, vilket gör att det finns närhet till flera nyritade kartområden, med varierande och utmanade terräng.

– Det är glädjande att den här möjligheten har skapats i Borås. Ett gott samarbete mellan studiemiljön och orienteringsmiljön kommer ge riktigt bra förutsättningar för orienterarna att utvecklas, säger Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare för O-ringen 2015 i Borås, ordförande i Hestra IF:s orienteringssektion och nyinvald i Internationella Orienteringsförbundet (IOF).

– Dessutom är det bra att man tar chansen nu när Borås har fått nyritade kartområden. När jag arbetade med O-ringen förra året fick vi mycket uppskattning för våra utmanande banor.


Läs mer

Här finns ytterligare information om elitorientering vid Högskolan i Borås

Kontakt:
Monika Johansson
Tfn: 033-435 40 83, 0706-24 60 76
monika.johansson@hb.se

Text: Martin Högqvist
Foto: Colourbox