Huvudmeny

2016-04-08 11:51

Lotta har ordet


Vi går i väntans tider, ni vet alla vad jag pratar om, men i vanlig ordning är det mycket på gång. Planerna för ett nytt Kliniskt träningscentrum (KTC) pågår för fullt och nästa vecka är det sista ansökningsdag till höstens utbildningar. Och tänk att vi startar tre nya!

Den 17 mars besökte en delegation från högskolan UKÄ för den så kallade hearingen och nu går vi som sagt i väntans tider. I slutet av maj får vi veta om vi får forskarrättigheter eller inte. Jag är stolt över det arbete som vi gjort och att vi kan visa upp forskning med lösningar som förändrar samhället till det bättre.

Lotta Dalheim Englund

Något annat att glädja sig åt är att Berit Lindahl ska installeras som ny professor den 13 maj under högtidliga former. På förmiddagen håller hon sin installationsföreläsning med efterföljande lunch. Alla medarbetare är hjärtligt välkomna och jag hoppas att så många som möjligt kan delta!

Vi har arbetat med vision och mål för akademin sedan en tid tillbaka. Vart är vi på väg och hur ska vi formulera våra mål? Arbetet har kommit långt och varit ute på två remissrundor. Nu återstår en temadag i maj där vi ska fortsätta att diskutera dessa viktiga frågor. Mer information kommer inom kort.

Jag vill också passa på att nämna KTC som ska installeras under sommaren för att stå färdigt redan till hösten. Det kommer bli häftigt men framförallt värdefullt att fullt ut kunna simulera realistiska miljöer. Forskning visar att miljön har en stor betydelse för studenternas lärande. Under våren kommer också en del medarbetare att byta kontor. Berörda medarbetare är informerade. Nästa steg är att facken ska informeras och sedan följer mer detaljerad information och diskussion.

På fredag om en vecka är det redan den 15 april och sista ansökningsdag till höstens utbildningar. Vi har jobbat hårt med att sprida ordet om våra utbildningar på olika sätt.  Under lång tid har vi skapat kontakter och samverkan med både privat och offentlig sektor – vi gör verkligen skäl för vetenskap för profession! Bra jobbat allihopa och fortsätt att sprida ordet lite extra nu under den sista veckan!

Hälsningar Lotta