Huvudmeny
Anders Bremer och Camilla Palmén

2016-04-13 10:00

Premiär för Forskningspodden – ny podcast från Högskolan i Borås


Vad gör egentligen forskarna på Högskolan i Borås, vad handlar deras forskning om och vad ser de för utmaningar med sin forskning? Det får vi reda på i Forskningspodden – en ny podcast från Högskolan i Borås där en forskare bjuder in en extern gäst till ett samtal om forskning.

– För tre år sedan lanserade vi Studentpodden som ett sätt att berätta om hur det är att plugga på högskola. Nu ger vi istället våra forskare en chans att under ungefär 20 minuter prata om sin forskning tillsammans med en gäst från ”verkligheten”, alltså någon som är verksam inom det område forskningen berör, säger Ida Borenstein, kommunikatör och presskontakt på Högskolan i Borås.

Förhoppningen med podden är att man som lyssnare ska lära sig något nytt och få upp ögonen för hur forskning kan påverka det samhälle vi alla är en del av.

Etik i ambulansen

I första avsnittet får vi träffa Anders Bremer, universitetslektor i vårdvetenskap, vars forskning fokuserar på etiska frågor i ambulanssjukvården. Med sig har han också Camilla Palmén, ambulanssjuksköterska inom ambulanssjukvården i Södra Älvsborg. Samtalet handlar bland annat om hur ambulanspersonal hanterar närstående till en avliden patient och vilka etiska problem det för med sig. Programledare för Forskningspodden är Filip Asphäll, mediaproducent på Högskolan i Borås.

Fakta Forskningspodden

Du kan lyssna på Forskningspodden via högskolans webb: hb.se/forskningspodden eller via iTunes. I nästa avsnitt får vi möta Anita Pettersson som berättar om sin forskning kring återvinning av aska. Avsnittet släpps 26 april.

Fler poddar från högskolan

Retailpodden, en podcast från forskningsprogrammet SIIR - Swedish Institute for Innovative Retailing.

Studentpodden, här kan du se alla avsnitt från Studentpodden.

Text: Annie Klasén
Foto: Suss Wilén