Huvudmeny

2016-04-25 11:20

Premiär för film om Invandrarakademin


Hallå där Björn Brorström, rektor på Högskolan i Borås. Du har varit på Universitets- och högskolerådets (UHR) konferens "Kvalitetsdrivet 2016” där filmen om Invandrarakademin premiärvisades.

Björn Brorström.Hur känns det att UHR valt att göra en film om Invandrarakademin vid Högskolan i Borås?

 – Det är mycket trevligt och inspirerande att UHR uppmärksammar det framgångsrika arbete som bedrivits sedan 2002, när Invandrarakademin etablerades. Det är en viktig verksamhet och det är klart att jag är stolt.

I filmen lyfts Invandrarakademin fram som ett gott exempel i arbetet med att hjälpa högskoleutbildade invandrare att snabbt komma in på den svenska arbetsmarknaden. Vad tyckte du om filmen?

– Filmen är riktigt bra med tydliga budskap, inte minst från Majid Jaffari, studievägledare på Invandrarakademin. Filmen har också visats för styrelsen vid Högskolan i Borås som uttryckte uppskattning och bekräftade den stora betydelsen av att vi fortsätter satsa på och utveckla verksamheten. 

Invandrarakademin vid Högskolan i Borås arbetar med breddad rekrytering och breddat deltagande. Varför är dessa frågor viktiga?

– Det finns många skäl, men det handlar dels om att skapa goda förutsättningar för alla. Det handlar också om rättvisa och samhällsutveckling baserad på att alla som vill ska ges möjligheter att studera och genomföra en akademisk utbildning.

Filmen om Invandrarakademin (länk till UHR:s webbsida)

Text: Jon Ulvsgärd
Foto: Ulf Nilsson, mimbild