Huvudmeny

2016-02-02 13:00

Kompetensutveckla dig på Professionsdagen


Vill du nätverka och ta del av seminarier om vad som pågår just nu inom förskola och skola? Den 8 april är det dags för Professionsdagen. Dagen riktar sig främst till våra studenter inom lärarutbildningarna, men även du som medarbetare kan ha stor nytta av arrangemanget.

– Praktiken flyttar in på högskolan under en intensiv förmiddag och det är ett bra tillfälle att använda sin kompetensutvecklingstid, säger Margareta Ljungqvist, sektionschef.Margareta Ljungqvist

För tredje året arrangeras Professionsdagen, vår egen arbetsmarknadsdag för lärarstudenter inom förskola, fritidshem och grundskola. Ett 40-tal utställare från privat och offentlig sektor brukar vara på plats.

– Vi har sett vilket fint gensvar vi har fått från fältet med både utställning och seminarier. Det är mycket duktiga lärare som gästar oss och seminarierna, som kan handla om allt från läsinlärning till äventyrspedagogik och laborativ matematik, håller hög kvalitet. Det ska bli spännande att se programmet i år!

Seminarieprogrammet kommer att sammanställas i mitten på mars.

Vad erbjuds man som medarbetare?

– Ny kunskap, tillfälle att nätverka och såklart fika! Vi får också återkoppling på vårt eget arbete genom att träffa yrkesverksamma lärare. Utbildar vi åt rätt håll och vad efterfrågas av arbetsgivare? Feedback är viktigt för att de studenter som vi utbildar ska bli riktigt kompetenta lärare.

Den 22 april hålls Professionsdagen i Varberg. Den kan man också välja att ta del av som kompetensutveckling.

Läs mer om Professionsdagen.

Text: Rebecca Lindholm 
Bild: Henrik Bengtsson