Huvudmeny
Studenter som skrattar utanför högskolans byggnad,

2016-01-27 09:44

Ansökningar till internationella utbildningar ökar stort


Antalet sökande till höstens internationella master- och magisterutbildningar på Högskolan i Borås har ökat rejält. Jämfört med höstterminen 2015 har det skett en ökning med 32 procent.

Totalt har 797 personer sökt till höstens nio internationella master- och magisterutbildningar på Högskolan i Borås, vilket är 195 fler än året innan. Dessutom har förstahandssökande ökat med sammanlagt 100 personer. Det visar nyligen framtagna siffror från Universitets- och högskolerådet.

– Vi är glada över det här. Det är särskilt roligt att antalet ansökningar har ökat till masterprogrammet Resursåtervinning, där antalet har varit något lägre tidigare, säger Jenny Balkow, biträdande akademichef och samordnare för internationalisering på akademin för textil, teknik och ekonomi.

Den största procentuella ökningen har skett på masterutbildningen i informatik. Till den kommande hösttermingen har 75 ansökningar skickats in. Det är en ökning med 200 procent sedan 2015. Men störst söktryck har masterprogrammet i Fashion Management och Marknadsföring haft. Totalt har 296 ansökningar skickats in, vilket är en ökning med 133 procent sedan året innan.

– Det är en utbildning som alltid får många ansökningar. Framförallt för att det är ett brett program, en dynamisk miljö att studera i och som leder till intressanta diskussioner. En ytterligare anledning är den positiva responsen vi har fått från våra utländska studenter för vårt fokus på hållbarhet, säger Jenny Balkow.

Men det finns även fler anledningar till att antalet ansökningar har ökat.

– Jag tror orsaken till den totala ökningen är att studenterna trivs väldigt bra på Högskolan i Borås och att man gärna berättar det för andra. Sedan har vi sedan många år jobbat långsiktigt med rekrytering i samarbete med både internationella och svenska universitet samt gjort några väl riktade rekryteringsinsatser, till exempel i Indien.

Läs mer

Läs mer och se statistik på uhr.se

Text: Martin Högqvist