Huvudmeny
Brit Stakston tar emot Sociala medier-priset 2015 av högskolans rektor Björn Brorström.

2016-01-18 08:00

Dags att nominera till Sociala medier-priset 2016


Brit Stakston, Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg har vunnit hittills. Nu är det dags att för fjärde gången nominera en person eller organisation till utmärkelsen Sociala medier-priset och 100 000 kronor.

Sociala medier ger möjligheter för medborgarna att påverka samhällsutvecklingen. Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och belysa frågor på ett helt nytt sätt. Det är bra för demokratin att fler blir delaktiga i samhället.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Förra året tilldelades mediestrategen Brit Stakston Sociala medier-priset, så här säger hon om det idag:

– Priset var ett kvitto på att mitt kunskapsdelande om digitaliseringen och dess påverkan på samhället har betytt såpass mycket för människor att de nominerat mig. Det är förstås galet stort och något att glädjas över än idag!

– Det finns så många fler frågor att hantera runt digitaliseringen och Sociala medier-priset är viktigt för det uppmärksammar samhällspåverkande initiativ av individer eller organisationer. Jag vet såväl personer och organisationer jag vill nominera i år!

Nominera din favorit

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 15 juni 2016.

Skicka in din nominering via via den här länken. 

Läs mer om tidigare vinnare

Brit Stakston, 2015

Lina Thomsgård, 2014.

Joakim Jardenberg, 2013.

Juryn består av:
Bengt KÅ Johansson, Lotta Johansson, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad
Jan Nolin, Margareta Lundberg Rodin, Högskolan i Borås
Marie Ingvarsson, Göran Björklund, Borås Stad
Stefan Eklund, Borås Tidning 

Text: Rebecca Lindholm 
Foto: Peter Andersson