Huvudmeny
Högskolans campus

2016-07-14 07:00

Studentring – välkommen till oss!


Vi vill att du som ny student vid Högskolan i Borås ska känna dig välkommen till oss. Under den kommande veckan ringer vi till alla som har blivit antagna, så passa på att ladda med frågor!

Ellen Malcolm, ansvarig för StudentringVarje år får högskolans studentambassadörer i uppdrag att ringa runt till nyantagna studenter för att hälsa välkommen. Ellen Malcolm, ansvarig för Studentring och student på ämneslärarutbildningen, berättar mer.

– Studentring är en unik möjlighet att nå ut till blivande studenter för att välkomna dem till Högskolan i Borås.  Vi ger dem tid att ställa frågor om deras utbildning eller om högskolestudier i allmänhet. Att börja studera på högskola är en stor förändring i livet, så det kan vara skönt med ett samtal från någon som redan studerar här. 

Vilka frågor brukar ni få?

– Frågorna kan röra allt från vad tentor, seminarier och workshops innebär till programspecifika funderingar. Vanligtvis får vi också frågor om svårighetsgraden på högskolestudier, var man ska köpa kurslitteratur och hur man letar upp scheman och annan information. Frågor som vi på Studentring mer än gärna svarar på!

Studentring: Under vecka 29 ringer ett 20-tal studentringare upp dig som blivit antagen i urval 1. De ringer från högskolans lokaler, vardagar kl. 17:00-21:00 och lördag kl. 11:00-15:00. Var inte orolig om du missar ett samtal, studentringarna gör ett nytt försök vid senare tillfälle. Under vecka 32 ringer de till dig som blivit antagen i urval 2.  Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ring@student.hb.se

Mer info: 

Viktiga datum inför höstterminen 2016 
Kontaktuppgifter till studievägledningen
Träffa våra studenter – läs intervjuerna 

Text: Rebecca Lindholm 
Bild: Privat