Forskarutbildning planeras! - Nyheter - Högskolan i Borås
Huvudmeny

2016-06-14 14:00

Forskarutbildning planeras!


Två veckor har gått sedan det glädjande beskedet kom – ett ja till forskarutbildningsrättigheter inom Människan i vården. Akademichef Lotta Dalheim Englund berättar mer om var vi står just nu och vad som händer framöver.

Hur känns det nu, två veckor efter beskedet?

– Det känns jättebra och jätterätt, vi var värda detta. Det har börjat sjunka in, men jag är fortfarande ödmjuk inför det fantastiska arbete som vi har gjort tillsammans. Alla, och då menar jag alla, har verkligen bidragit till detta på olika sätt.

Vad händer nu?

– Det som händer nu är att vi planerar för hur vi ska gå vidare. Redan nu på onsdag den 15 juni har vi en forskardag för forskare, doktorander och lärare där vi fortsätter att prata om vår nya forskarutbildning och allt vad det innebär.

Lotta Dalheim Englund

Berätta lite mer om forskardagen:

– Bland annat kommer vicerektor för forskning, Jenny Johannisson, FoU-nämndens ordförande Martin G Eriksson, Anders Stenström som är ledningscontroller och Tobias Richards från forskarutbildningsutskottet att informera om hur det går till att starta  en forskarutbildning och vi får möjlighet att ställa frågor. Vi ska också diskutera när vi kan börja rekrytera doktorander.

När startar den nya forskarutbildningen?

– Vi planerar att dra igång fullt ut hösten 2017.

Finns det resurser för det?

– Vi har gjort en kompetensförsörjningsplan för tio år framåt och den försöker vi hela tiden att förhålla oss till. Samtidigt får höstens arbete utvisa exakt hur mycket resurser som behövs.

Vad händer framöver?

– Nu är det snart semestertider och jag hoppas att alla medarbetare tar sig en välförtjänt semester. När höstterminen startar fortsätter vi arbetet med forskarutbildningen.

Text: Rebecca Lindholm