Huvudmeny
Framtidens modebutik med Handelslabbet

2016-06-02 15:26

Framtidens modebutik visades upp på EXIT16


Studenterna på den tre-åriga butikschefsutbildningen med inriktning mot mode och textil, hade byggt upp en modell av en modebutik med hjälp av teknik från SIIR:s handelslabb samt kläder och inredning från Ellos.

Utställningen var välbesökt och många var nyfikna på hur de som kunder skulle kunna använda sig av olika tekniska hjälpmedel ihop med sin mobiltelefon.

Vi frågade en av besökarna om deras upplevelse av butiken:

Hur kommer det sig att du valde att gå hit?
- Vi har varit på några av presentationerna av studenternas arbeten idag och blev nyfikna på butiken. När vi kom hit så tänkte vi först inte på tekniken utan mer på att butiken såg ut som ett showroom, Sedan fick vi en genomgång av studenterna och förstod då att det här var hur smart som helst.

Skulle ni kunna tänka er att använda er av något av de som ni fick uppleva i butiken?
- Absolut! Varför finns det inte redan?, skrattar hon avslutande

Fanny Lindström, en av studenterna som bemannade butiken berättar:
- Att få visa upp en riktig butiksmiljö med några av de innovationer som ligger i framkant är verkligen toppen. Vi har haft ett flöde av besökare hela dagen och responsen har bara vara positiv. Det känns som om kunderna är redo för tekniken oavsett vilken ålder kunden har. De flesta är ju vana vid att använda sin telefon till det mesta nu för tiden och det känns naturligt att bygga tjänster kring den.

Den teknik som visades upp var bl a:

  • Digitalt stöd inför köp av mer komplex produkt – informationsdisk
  • Interaktivt provrum med tjänster som att be personalen om annan storlek, köpa varan i provrummet och välja hemleverans av det du provat.
  • Betalstation/Utcheckning med möjlighet att välja olika leveranssätt
Foto: Camilla Carlsson, SIIR

Text och foto: Camilla Carlsson