Huvudmeny
Fullsatt kyrka under examenshögtid för lärar- och förskollärarstudenter

2016-06-03 15:28

Glädjefylld examenshögtid för lärar- och förskollärarstudenter


Tal följt av applåder och jubel, musik av Borås Studentkör och högskolans husband Zense och ögon som tårades av både glädje och rörande ord – det var några av komponenterna i dagens examenshögtid för högskolans alla lärarstudenter i Gustav Adolfs kyrka.

Lärare vid utbildningarna gav sina studenter många goda råd på vägen, även om de noggrant undvek att göra akademiska föreläsningar av sina tal.

– Läs Astrid Lindgrens böcker varje år! Kanske upptäcker ni att Katla bara var en katt. Sjung mycket! Stretcha ofta och dansa mycket – även om du bara gör det i vardagsrummet, uppmanade Mats Andersson, som höll lärarnas tal till studenterna och fick motta många skratt från åhörarbänkarna.

Bland övriga talare fanns också Douglas Flobrant, som med darr på rösten rörde publiken när han tackade studenterna för nomineringen  till högskolans pedagogiska pris, som han och kollegorna fick ta emot tidigare i vår.

Utöver de lärare som talade tog studenterna Timmie Lövgren, Victor Liesto och Anna Carlén också chansen att säga ett par avslutande ord.

Under ceremonin blev alla studenter uppropade en i taget, och fick ta emot ett diplom framme vid altarringen.

På högskolans facebooksida om pedagogik kan du se fler bilder från högtiden.

Text och bild: Helen Rosenberg