Huvudmeny

2016-06-03 08:00

Hallå där, Sara Larsson Fällman, IRIS-stipendiat


Sara Larsson Fällman, lärare vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd och sedan januari doktorand vid KTH, fick nyligen ta emot ett IRIS-stipendium.

Sara Larsson Fällman.Vad är det för ett stipendium och varför har du fått det?
– Det är ett stipendium på 30 000 kronor., vars syfte är att stödja ”framåtsträvande kvinnor”. Jag sökte det för att kunna gå en kurs som en del i min doktorandutbildning. I mitten av juni åker jag till Helsingfors för att delta i en veckolång utbildning i Work Disability Prevention. Det var högskolans Grants and Innovations office som tipsade mig om var jag kunde leta efter lämpliga stipendiefonder och då fann jag detta.

Vad betyder stipendiet för dig?
– Det betyder väldigt mycket för mig, dels för att det är roligt att bli uppmärksammad på att det jag skrev var intressant, tydligt och klart, dels för att jag faktiskt får möjlighet att göra det jag vill.  

Sara Larsson Fällman arbetar som lärare på Akademin för vård, arbetsliv. och välfärd. Sedan januari är hon doktorand vid KTH. 

Stipendiet delades ut den 17 maj vid en stipendieceremoni på Chalmerska huset i Göteborg. Sara Larsson Fällman var en av 43 kvinnliga stipendiater.

IRIS-stipendiet

Iris Jonzén-Sandblom var en kvinna född 1900 som själv var en framåtsträvande kvinna. Hon köpte fastigheter i Göteborg och var duktig på att placera pengar i värdepapper. Fonden har funnits sedan 2000.

Läs mer om IRIS-stipediet

Text: Solveig Klug
Foto: Henrik Bengtsson