Huvudmeny

2016-06-14 12:00

Lotta har ordet


Den här gången talar Lotta så klart om våra nyvunna forskarrättigheter, men också om Almedalen, flyttfrukost och sommarkaffe. Mestadels handlar det om hur bra vi är tillsammans.

Tänk att två veckor redan har gått sedan UKÄ sa ja och vi beviljades examensrättigheter på forskarnivå inom Människan i vården. Jag är fortfarande otroligt stolt över det stora arbete som vi alla har lagt ner. Insatsen har verkligen varit kollektiv och jag vill att var och en tar åt sig. Utan er, utan oss, skulle det aldrig ha gått. Tack! 

Under veckorna har jag fått många grattishälsningar från flera håll. Bland annat från SÄS, kommunerna runt om i Sjuhärad, VG-regionen, Borås Stad, Göteborgs universitet, University of Brighton, Högskolan Väst, Högskolan i Skövde, Jönköping University, Linnéuniversitet och från medarbetare här på högskolan. Det värmer gott. 

Forskarutbildningsrättigheterna ger oss bättre förutsättning än någonsin att ta oss an det uppdrag vi har, att utbilda och forska för att göra det säkrare, kvalitetsmässigt bättre och tryggare för människan i vården. Det finns skäl att anta att attraktionskraften ökar både vad gäller studenter och medarbetare. Vill ni veta mer om var vi står just nu och vad som händer framöver så läs gärna mer här. 

Jag vill också passa på att nämna att Almedalen närmar sig. Högskolan deltar med rektor och akademier och allt går i hållbarhetens tecken. Lotta Dellve och Maria Wolmesjö kommer att hålla i A2:s seminarium som går under rubriken "Klarar chefer att leda hållbart - och vem bryr sig?". Läs mer om seminariet. 

Flytten mellan våningarna är i gång och varje morgon fram till midsommar kommer det att finnas en enklare flyttfrukost framdukad mellan kl. 08:30 och 10:00 i lunchrummet på E7. Glöm heller inte sommarkaffet på torsdag den 16 juni kl. 14:00.  Det är ett sätt att fira in sommaren och tacka för allas insatser under våren.

Glad sommar!
Lotta