Huvudmeny
Serveringsvagn.

2016-06-07 15:00

Så gör du med lånade serveringsvagnar


Serveringsvagnar som står och dräller i korridorerna är ingen trevlig syn, men vem är egentligen ansvarig för att de återbördas till restaurangen? Detta handlar Inblicksfrågan om den här gången. Finns det någon rutin för hur vi anställda ska göra?

Christina Lindqvist, fastighetssamordnare på högskolan, svarar:

– Vi har tagit fram rutiner för serveringsvagnarna i samarbete med restaurangen. Vagnar som levereras av restaurangen till evenemang, ska också hämtas av restaurangen. Det är då viktigt att vagnarna står kvar där de lämnades, så att de restaurangpersonalen vet var de ska hämtas. Det är dock önskvärt från restaurangens sida att man samlar alla kaffekoppar med mera på vagnen när man fikat klart, så att det inte står utspritt i lokalen. Restaurangen hämtar vagnarna så snart de bara kan.

Hur gör man om man har ansvar för ett evenemang som slutar efter att restaurangen har stängt?

– Om evenemang slutar efter kl. 15:00 hämtar restaurangen vagnarna tidigt morgonen efter. De serveringsvagnar som hämtas i restaurangen av högskolans anställda ska dock lämnas tillbaka till restaurangen. Alla anställda vid högskolan har numera behörighet att gå in i Gröna matsalen när restaurangen är stängd och kan ställa in vagnarna där vid sena evenemang.

Har du en fråga till Inblick?

Du vet väl att du kan ställa dina egna frågor till oss på Inblicksredaktionen?

Text och foto: Solveig Klug