Huvudmeny

2016-06-30 11:46

Textildesignstudenter gör succé i London


Just nu pågår mässan New designers i London där prov på design inom flera områden ställs ut – från illustration och animation till möbler, textil och mode. Textilhögskolans examensstudenter från textildesign är där och ställer ut sina examenskollektioner. Och detta gör de så bra, så att de vunnit pris för bästa utställningsmonter.

– Textilhögskolan har ett mycket gott rykte om sig. Detta i kombination med det vi visar upp här i London bidrog till vinsten, säger Margareta Zetterblom, utbildningsledare för kandidatutbildningen i textildesign.

Det är studenter från både kandidat- och masterutbildningarna som deltar på New Designers där de byggt upp en monter och visar upp sina textila verk. Enligt arrangören New Designers så är priset prestigefyllt och hjälper vinnarna i sin framtida karriär inom design. 

– Vi har fått kommentarer från juryn och lärare från andra universitet, som undrar vilka vi är eftersom vi visar prov på alster med en helt annan kvalitet och att vi verkar ”spela i en högre liga”, berättar en stolt Olof Harbecke, sektionschef för Design på Textilhögskolan.

Läs mer om textildesignstudenteras utställning på New designers webbsida och se mer av examenskollektionerna på exit16.se

Text: Elisabeth Eliason
Foto: privat