Huvudmeny
Lotta Dalheim Englund

2016-05-04 11:25

Lotta har ordet


Nu har vi gått in i maj månad och min förhoppning är att vi i slutet av månaden ska få beskedet om examensrättigheter på forskarnivå. Jag tror verkligen på oss men samtidigt kan vi inte veta säkert. Vi måste helt enkelt vara förberedda på både ett ja och ett nej.

Jag har fått indikationer på att beskedet från UKÄ kommer den 31 maj, men har vi otur kan det dröja ytterligare. Det första som kommer att hända, oavsett om det blir ett ja eller nej, är att jag skickar ut ett mejl till alla som arbetar vid A2 så att alla vet. Jag kommer också att bjuda in till ett möte där vi kan diskutera hur vi går vidare i nästa steg. 

Häromdagen fick jag en fråga om vi kommer att behöva skära ner på antalet medarbetare vid ett nej. Svaret är nej. Vi kommer att fortsätta som vanligt, men stärkta av det vi gått igenom. Vi har lämnat in en fantastisk ansökan och har utvecklats av det. Således är vi bättre än innan.

Hållbarhet
Det gick riktigt bra för oss i den interna miljörevisionen som hölls den 6 april. Resultatet blev en mindre anmärkning och två förbättringsområden, och det är ett gott betyg. Dock är det viktigt att vi har koll på avvikelsehantering så att vi vet vad vi ska göra om något inte står rätt till.

Gemensamma aktiviteter
Den 25 maj har vi temadag på akademien och kommer då att diskutera vår vision, som varit på ett antal remissrundor, och gemensamt ta fram strategier för hur vi kan uppnå den. Jag ser fram emot den eftermiddagen och hoppas att ni gör det också.

Nästa vecka, fredagen den 13 maj, installeras Berit Lindahl som professor och i samband med det håller hon en installationsföreläsning. För er som inte har anmält er till hennes föreläsning – passa på, sista dagen att anmäla sig är den 6 maj.

Lokalbyte och KTC
Vidare har berörda fått information om byte av kontor. Medarbetare som ska flytta gör det mellan terminsslut och midsommar. Mer information finns i det mejl som jag skickade i förra veckan. Planerna för Kliniskt träningscentrum (KTC) rullar på och de renoveringar som behövs i E500-korridoren kommer att göras under sommaren för att vi ska kunna köra fullt ut till hösten.

Internationella besök
Vi har haft besök av Sue Kirk från University of Manchester och nu är Kate Galvin från University of Brighton här. Det är viktigt med internationella samarbeten för att vidga våra perspektiv vad gäller både utbildning och forskning. Kom gärna till Kates forskningslunch på måndag, anmäl dig senast idag.

Jag vill passa på att avsluta med att skicka ett stort grattis till Anne-Louise Bergh som disputerade i fredags.

Ha nu en riktigt härlig Kristi himmelsfärd!
Lotta Dalheim Englund