Huvudmeny
Martin Hellström

2016-05-17 13:07

Martin Hellström kan bli ny rektor vid Högskolan Väst


Martin Hellström, prorektor vid Högskolan i Borås, föreslås bli ny rektor vid Högskolan Väst från den 1 januari 2017. Regeringen, som fattar det formella beslutet, förväntas lämna besked under sommaren.

– Jag känner mig hedrad och tacksam över att få vara styrelsens kandidat. Jag har stor respekt för Högskolan Väst. Det är ett lärosäte med både bredd och höjd i forskningen som också når ut internationellt. Högskolan har ett nära samarbete med näringslivet, regionen och kommunerna och är en viktig regional aktör, säger Martin Hellström.

Styrelsen för Högskolan Väst, som nu har lämnat sitt förslag till regeringen, har lett rekryteringsprocessen genom en rekryteringsgrupp ledd av ordförande Eva Eriksson.
– Uppdraget som rektor vid Högskolan Väst intresserade många kvalificerade personer, såväl män som kvinnor. Vårt gemensamma val föll på Martin Hellström, nuvarande prorektor vid Högskolan i Borås. Vi är alla övertygade om att Martin Hellström är rätt person att leda högskolan in i framtiden, säger Eva Eriksson.

Högskolan i Borås rektor Björn Brorström kommenterar beskedet:
– Styrelsen för Högskolan Väst har fattat beslut om att föreslå regeringen att förordna Martin som rektor vid lärosätet. Det glädjer mig mycket att han nu ges möjlighet att få leda en högskola som befinner sig i en intressant utvecklingsfas. Martin har visat många förmågor hos oss som prorektor och ansvarig för utbildningsfrågor, så det är inte alls förvånande att valet föll på honom. Vi förlorar en bra prorektor, men det är bara att acceptera. Jag får en god vän som rektorskollega.

Läs mer

Högskolan Västs pressmeddelande

Text: Anna Tanderud och Johanna Avadahl
Foto: Suss Wilén