Huvudmeny
Jimmie Motell

2016-03-31 08:00

Ser en framtid som arbetsledare


När Jimmie Montell inte studerar till byggingenjör så driver han en paintballpark på Tjörn.

– Mellan gymnasiet och högskolan bestämde jag mig för att plugga upp ett par kurser. Det gjorde att jag fick lite tid över under veckorna, så jag kände att jag behövde ha något att göra. Men på Tjörn, där jag kommer ifrån, är det svårt att få jobb. Därför bestämde jag mig för att ge mig själv ett jobb. Så jag startade en paintballpark som jag fortfarande driver under sommarhalvåret. Det som är kul med paintball är att det växer snabbt i Sverige och att det finns väldigt trevliga människor inom sporten.

Finns det likheter mellan den verksamheten och byggingenjör?

– Både på högskolan och i företaget är den sociala biten viktig och det är något jag tar med mig till framtida yrken. Dessutom är det ledarroller. I paintball är jag spelledare och måste se till att allt är säkert och att kunder är hela och nöjda när de går där ifrån. Och i framtiden kommer jag mest troligt att börja som arbetsledare, där jag måste leda och kontrollera.

Jimmie Montell
Ålder: 22
Studerar: Byggingenjör

Varför valde du att studera till byggingenjör?

– Det som lockade var det breda jobbutbudet och den sociala faktorn. Den bästa delen i utbildningen är kontakten till företagen och den breda kunskapen som studierna ger.

Vad tycker du om att studera i Borås?

– Det är en trevlig studentstad med många mysiga caféer och krogar.

Hur ser din fritid ut?

– Under tentaperioder pluggar jag förstås mest, men oftast spenderar jag min tid åt att vara med de kompisar som man skaffat på högskolan. Jag spenderar även en hel del tid i studentföreningen.

Vad är ditt bästa minne från högskolan?

– Det är nog från byggpubarna där man har fått lära känna folk med samma intresse utanför skolan, samt företagsrepresentanter.

Vad ska man tänka på om man ska studera till byggingenjör?

– Se till att lägga upp pluggandet ordentligt, börja inte plugga några dagar innan tentan. För det ni lär er är det enda som ni har med er ut i arbetslivet. Men glöm för all del inte att det ska vara roligt att plugga.

Läs mer om högskolans utbildningsområden här

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka