Huvudmeny

2016-10-19 14:10

Live från Days of Knowledge


Missade du årets Days of Knowledge? Här kan du se eftermiddagens program i efterhand. Du kan bland annat lyssna till en föreläsning med Wikimedia Sverige, den ideella förening som utsetts till årets vinnare av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris.

Den 19 oktober arrangeras Days of Knowledge – en högtid som firar forskning och utbildning vid Högskolan i Borås. Årets Days of Knowledge är en del av högskolans internationella vecka och har därför ett internationellt tema. Programpunkterna under eftermiddagen ges på engelska.

Eftermiddagen inleds med en föreläsning med Wikimedia Sverige, den ideella förening som utsetts till årets vinnare av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris. Föreläser gör föreningens verksamhetschef Anna Troberg.

Det bjuds också på en paneldiskussion kring hållbar design ur ett internationellt perspektiv med Catarina Midby, Sustainability Manager, H&M och Mariko Takahashi, internationell gästdesigner, Textilhögskolan. Eftermiddagen avslutas med stipendieutdelning inom hållbar utveckling.

Om arrangemanget

Bakom dagen står Högskolan i Borås, Borås Stad, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Swedbank Sjuhärad. På kvällen arrangeras en tillställning för speciellt inbjudna gäster där Sparbanksstiftelsen Sjuhärad delar ut bidrag till forskningsprojekt samt sociala medier-priset. Arrangemanget är en avknoppning från Sparbanksstiftelsen Sjuhärads traditionella gala då de delar ut medel till idrott, kultur och utbildning i Sjuhärad.

Årets Days of Knowledge är också en del av Globala Borås. Globla Borås är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Boras Waste Recovery, Högskolan i Borås och biståndsmyndigheten Sida. Syftet med Globala Borås är att lyfta globala frågor på en lokal arena.

Läs mer

Se eftermiddagens program.

Läs nyheten där årets bidragsmottagare vid Högskolan i Borås presenteras.

Läs mer om vinnaren av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris.

Text: Johanna Avadahl