Huvudmeny
Martin Hellström

2016-10-27 13:25

Martin Hellström ny rektor vid Högskolan Väst


Regeringen har i dag beslutat att utse Martin Hellström till ny rektor vid Högskolan Väst. Martin är professor i tyska med litteraturvetenskaplig inriktning och har till i början av oktober varit prorektor vid Högskolan i Borås.

Martin Hellström tillträder sin nya tjänst i Trollhättan 1 januari 2017.

– Det känns jättebra och glädjande. Det är skönt att regeringen har tagit det formella beslutet så att jag nu kan börja förbereda mig.

Vad ser du fram emot mest med tjänsten som rektor vid Högskolan Väst?

– Jag kommer till att börja med behöva lära känna verksamheten ordentligt och hitta fram till ett bra koncept som för högskolans utvecklingsarbete framåt. Jag ser särskilt fram emot att jobba vidare med den tydliga profil man har inom arbetsintegrerat lärande (AIL). Där ser jag stora möjligheter att ytterligare profilera lärosätet.

Martin Hellströms anställning som rektor vid Högskolan Väst sträcker sig till och med den 31 december 2022.

Högskolan Västs nuvarande rektor Kerstin Norén lämnar sin tjänst sista december i år. Hon har då varit högskolans rektor i fem år.

Jenny Johannisson, tidigare vicerektor för forskning, är sedan 6 oktober tillförordnad prorektor vid Högskolan i Borås.

Hur ser du på din tid som prorektor vid Högskolan i Borås?

– Jag har haft förmånen att vara en del av högskolans fem allra bästa år. Vi har haft en sagolik utveckling och det har verkligen varit en förmån att ha varit med om den. Jag kommer att sakna alla underbara kollegor som jag samarbetat med under åren.

– Det har dessutom varit ett stort nöje och en förmån att ha jobbat nära våra studenter och studentkåren. Jag vill tacka dem för ett enormt arbete och engagemang.

Vad kommer du att sakna mest med Borås nu när du flyttat till Trollhättan?

– Det har varit väldigt trivsamt att bo i Borås och en sak jag slagits av är det goda samarbetsklimatet och närheten till näringsliv och politik som finns här. Det är väldigt positivt utmärkande för Borås som stad.


Läs mer

Läs Högskolan Västs nyhet om ny rektor.

Text: Ida Borenstein
Foto: Suss Wilén