Huvudmeny
Anngreth Johansson, Anna Palmquist och Susann Evertsson.

2016-09-23 08:00

Fler lärargrupper på gång att rapportera resultat i Ladok3


Nu har lärarna i informatik fått en genomgång i resultatrapportering i Ladok. I mitten av november jobbar de skarpt i Ladok3.

På onsdagen fick de öva i testmiljön tillsammans med handledaren Anngreth Johansson, och de ser stora fördelar med det nya Ladok.

– Som informatiker är man såklart nyfiken på systemet. Men som alltid med nya system måste man ge det tid. Det är ju egentligen inga konstigheter, säger Anna Palmquist.

– Det här blir ett jättelyft jämfört med hur vi arbetar med resultatrapporteringen just nu, tycker Håkan Alm.

Susann Evertsson, utbildningsadministratör, har fått en lite djupare inblick än lärarna och kommer att fungera som stöd för dem.

– När jag började på högskolan förstod jag inte varför det var så mycket papperslistor som skulle vandra fram och tillbaka mellan administration, rättande lärare och examinator. Jag ser Ladok3 som användarvänligt, även om det för lärarna förstås blir en ny arbetsuppgift att mata in resultaten, vilket en administratör har gjort tidigare. Nu blir det kortare ledtid mellan tentamenstillfället, rättningen och resultatrapportering – och studenterna kan få sina resultat snabbare, säger hon.

Från och med vecka 45 kommer man att rapportera in studenternas resultat skarpt i Ladok3 för kurserna inom informatik.

Läs mer

Ladok3 

Resultathantering i Ladok3 

Så påverkas du som anställd av Ladok3

Text och foto: Solveig Klug