Huvudmeny

2016-09-08 11:56

Forskarna i ArcInTexETN-projektet byter lärosäten


I det EU-finansierade projektet ArcInTexETN ingår 15 doktorander från hela Europa. En viktig del i projektet är att medlemmarna ska utbyta kunskap och erfarenheter med varandra. Därför kommer doktoranderna att vid två tillfällen byta lärosäten med varandra. Denna höst är första omgången och därför har nu fem nya doktorander kommit till Högskolan i Borås.

Den 1 september kom Sara Lundberg, Ramyah Gowrishankar, Svenja Keune, Juste Peciulyte och Ana Pineyro till Högskolan i Borås. Samtliga fem forskar inom ArcInTexETN men har sin huvudsakliga placering på några av de andra lärosätena eller företagen som ingår i projektet. Nu har de flyttat till Borås för att bedriva sina forskarstudier här under fyra månader framöver.

– ArcInTexETN är ett projekt som bryter ny mark eftersom vi introducerar en forskningsträning för unga forskarstuderande som går tvärs genom områdena design, textil, interaktionsdesign och arkitektur, säger Agneta Nordlund-Andersson, nätverksansvarig i ArcInTexETN.  Så det här att doktoranderna byter lärosäten med varandra, det är en av grundstenarna i projektet. Vi vill att de ska byta land och ta in den kunskap som finns där och samtidigt själva bidra med sin kunskap.

De fem som nu befinner sig i Borås kommer vara på plats i fyra månader och sedan flyttar de tillbaka till den ort där de har sin huvudplacering. Under hösten 2017 är det dags för nästa byte, då kommer ytterligare nya doktorander till Borås.

Under hösten finns följande doktorander på Högskolan i Borås (deras ordinarie placering inom parentes):

  • Sara Lundberg (Academy of Arts, Vilnius)
  • Ramyah Gowrishankar (Universität der Künste, Berlin)
  • Svenja Keune (Svensson AB, Kinna)
  • Juste Peciulyte (Academy of Arts, Vilnius)
  • Ana Pineyro (Royal College of Art, London

Läs mer om ArcInTexETN

Följ doktoranderna på deras blogg

Text och foto: Elisabeth Eliason