Huvudmeny
Stefan Cronholm

2016-09-22 08:00

IT-branschens framtid diskuteras på konferensen ITSM Borås


Den 28 september anordnar Högskolan i Borås för femte året i rad en konferens på temat IT Service Management (ITSM). Konferensen har blivit en samlingsplats för forskare och företagare inom området, och har sedan starten 2012 varit en återkommande succé.

– Det som händer på konferensen har stort värde för både företagen och för oss forskare. Företagen får ta del av både andra företags arbetssätt och den senaste forskningen. Vi forskare får vår forskning relevansprövad, vilket innebär att vi kan stämma av så att den forskning vi bedriver verkligen motsvarar företagens behov och kan göra nytta i det omgivande samhället, säger informatikprofessor Stefan Cronholm, som är en av initiativtagarna till konferensen.

Konferensen är unik i sitt slag, då den samlar en bit över hundra deltagare som i huvudsak kommer från näringslivet, men forskare från olika lärosäten i landet samt kommunal sektor är också väl representerade. I början hade konferensen ett format av ren kompetensutveckling i form av föreläsningar på olika teman, men på senare år har den tagit en mer interaktiv riktning.

– Vi vill utnyttja det faktum att vi har företrädare från både praktik och forskning på plats, och skapa tillfällen för dialog. I år är vi särskilt glada över en punkt i programmet, där deltagarna kommer att ha möjlighet att utifrån egna erfarenheter ställa frågor och komma med inspel till företrädare från AXELOS, som äger det världsledande ramverket ITIL.

– ITIL består av processer, arbetssätt, och guidelines som används av en stor del av alla organisationer som arbetar med IT på något sätt. Det som diskuteras under ITSM Borås 2016 kan alltså komma att påverka hur IT-branschen i hela världen arbetar i framtiden, avslutar Stefan Cronholm.

Tid och plats

Onsdagen den 28 september, kl. 08:30-16:00

Sparbankssalen (M204), Högskolan i Borås

Läs mer

Om ITSM Borås 2016

Kontaktperson

Stefan Cronholm, professor i informatik, Tfn: 0708-559197 E-post: stefan.cronholm@hb.se

Text: Helen Rosenberg
Foto: Klas Svensson